Algemeen

Vertrouwd, Deskundig én Persoonlijk.

Zorgcentrum Vincent Depaul is een zelfstandig zorgcentrum in het Limburgse Panningen. U kunt in ons zorgcentrum wonen met verzorging en/of verpleging. Dagelijks bieden wij onze bewoners diverse activiteiten aan en wordt er in onze keuken vers gekookt.

Het zorgcentrum ligt op een unieke locatie in het gezellige centrum van Panningen, met winkels en terrasjes op loopafstand. In onze eigen parkachtige tuin vindt u een weldadige rust.

Religieuze achtergrond

   

Zorgcentrum Vincent Depaul heeft van oorsprong een religieuze achtergrond. Tegenwoordig wonen er zowel religieuze als niet-religieuze ouderen in ons zorgcentrum. Onze religieuze basis wordt gevormd door de Congregatie der Missie Lazaristen en het Genootschap van de Dochters der Liefde. Zij hebben samen een stichting in het leven geroepen: de Stichting Bejaardenzorg Lazaristen en Dochters der Liefde. Zorgcentrum Vincent Depaul wordt beheerd door deze stichting. Het doel van deze stichting was in het verleden het verzorgen van oudere zusters en paters. Deze doelgroep wordt de laatste jaren steeds kleiner, waardoor de groep bewoners met een niet-religieuze achtergrond bij ons ieder jaar groeit.

Kleinschalig zorgcentrum

Beide congregaties hechten grote waarde aan zelfstandigheid. Dit is een van de redenen waarom Zorgcentrum Vincent Depaul niet is aangesloten bij een grote zorgorganisatie. Voordeel van deze kleinschaligheid is dat de communicatielijnen bij ons kort zijn. Alle medewerkers kennen ook daadwerkelijk alle bewoners!

Het zorgcentrum heeft 25 appartementen voor ouderen met een indicatie voor Zorg met verblijf (verzorgingshuiszorg) en 2 kamers voor tijdelijke opname. Tevens hebben wij 21 appartementen op onze afdeling kleinschalig wonen voor bewoners met een psychogeriatrische indicatie en 2 appartementen voor bewoners met een somatische indicatie.

Activiteiten

Het dagelijks leven binnen ons zorgcentrum kenmerkt zich door rust maar zeker ook door de activiteiten die wij voor onze bewoners organiseren. Van wekelijks en dagelijks terugkerende bezigheden tot incidentele grotere activiteiten. Bij activiteiten ziet u wat wij onze bewoners aanbieden. Deelname aan activiteiten stimuleren wij, maar dit blijft altijd een individuele keuze.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.