donderdag 29 november 2018

Enorm blij met de Qwiek.up

Deze week hebben wij een droom kunnen realiseren. Een Qwiek.up voor onze bewoners! De Qwiek.up is een apparaat waarmee je op allerlei manieren beeld kunt laten afspelen en projecteren. Dat kan individueel voor een bewoner of voor een groep bewoners tegelijk. We kunnen er filmpjes of een muziekconcert mee bekijken en beluisteren. Wat dit apparaat heel bijzonder maakt, is dat je hiermee ook op het plafond kunt projecteren. Dit is heel erg fijn voor bewoners met dementie die onrustig zijn. Door beelden van een sterrenhemel te projecteren of vissen met zachte muziek, merk je dat mensen rustiger worden. "We kunnen de Qwiek.up dus overal binnen Zorgcentrum Depaul inzetten", vertelt een enthousiaste bestuurder Sylvia Meulensteen.

Grote bijdrage Rotary Peel & Maas

"De Qwiek.up is een duur apparaat dus we hebben op verschillende manieren geld ingezameld", gaat Sylvia Meulensteen verder. "Onze medewerkers kregen vorig jaar met Kerst muntjes die ze of bij een lokale ondernemer in Panningen konden besteden of (deels) konden doneren aan dit project. Een groot aantal medewerkers heeft dat gedaan. Daarnaast kregen we steun van de lokale middenstand en van Rotary Peel & Maas. De Rotary Peel & Maas had een project met een wensboom. Een van onze medewerkers heeft daar de wens voor een Qwiek.up voor onze bewoners in opgehangen. Dit heeft geresulteerd tot een cheque van 3.000,00 euro van de Rotary Peel & Maas en Rotary International. Dat is natuurlijk geweldig!"

"Nu de Qwiek.up bij ons in huis is, kunnen we bijna niet wachten om er mee te beginnen. Ik wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit mogelijk te maken, heel erg bedanken", besluit Sylvia Meulensteen.

Omroep Peel & Maas heeft een leuke registratie gemaakt van de onthulling van de Qwiek.up. Dit is te zien op onze Facebookpagina.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.