maandag 16 mei 2022

Beweegweek bij Zorgcentrum Vincent Depaul in Panningen

Beweegweek bij Zorgcentrum Vincent Depaul in Panningen

Van 16 tot en met 21 mei staat bewegen centraal bij Vincent Depaul. Iedereen wordt nog meer in beweging gezet; de bewoners, het personeel en ook de naasten. Het wordt groots opgepakt met activiteiten op verschillende locaties.

Joyce van der Pluijm is beweegagoog bij Vincent Depaul en initiatiefnemer van dit project: “Bewegen is goed voor iedereen. Tijdens deze week willen we iedereen nog eens extra stimuleren, het wordt een groot beweegfeest waar ik enorm naar uitkijk!

Als beweegagoog motiveer ik de bewoners om te bewegen op de manier die bij ze past. We kijken niet naar wat niet meer kan, maar naar wat wel nog kan. Soms zijn dat stapjes vooruit en soms is dat behouden wat er is. Zeker voor de ouder wordende mens is het van belang dat je soepel blijft. Het maakt je minder afhankelijk en het geeft levensvreugde.

Door het organiseren van deze beweegweek gaan we hier dus extra aandacht op vestigen en ik hoef niemand uit te leggen dat bewegen en gezonde voeding goed is voor iedereen. De medewerkers van Vincent Depaul gaan met mij lekker trainen in het bos; hier heb ik een speciaal programma voor samengesteld. Op zaterdag is er een familiewandeling, hier gaat iedereen gezellig samen aan de wandel. De naasten zijn niet alleen belangrijk voor de bewoners, maar ook voor de dynamiek binnen Vincent Depaul. Zo’n activiteit past hier natuurlijk perfect bij. We introduceren deze week ook de rolstoelfiets, er zijn de reguliere beweeglessen, iedere ochtend zijn er wandelingen en er zijn beweeg-beleefparcoursen door het hele pand. Alles kan en niets moet, ik weet zeker dat het een geweldige week zal worden die inspirerend zal zijn voor iedereen!”

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.