Ontspanning/welzijn

Op de afdeling kleinschalig wonen wordt veel aandacht besteed aan ontspanning en er worden verschillende activiteiten gepland. Onze aandachtsfunctionarissen medewerkers welzijn stellen wekelijks een programma op. Deze activiteiten vinden dagelijks plaats onder begeleiding van de verzorgenden en voedingsassistenten ondersteund door vrijwilligers. Het welzijn en welbevinden van de bewoners staat voortdurend centraal.

In de ochtend wordt met de bewoners bijvoorbeeld de krant gelezen, wordt er bewogen met ‘bewegen voor ouderen’ en worden er spelletjes gedaan. ’s Middags zijn er ook andere activiteiten zoals: soep maken, knutselen, bakken, muziektherapie, wandelen of een film kijken.
Op zondagmiddag is er altijd een gezellig samenzijn.

miMakker Mief

Om de week komt miMakker Mief langs. De miMakker draagt bij aan het welzijn van mensen met dementie. Met behulp van clowntechnieken gaat Mief op onderzoek uit en sluit aan bij de emotie van de bewoner. Deze benadering sluit aan bij de belevingsgerichte zorg en heeft dus ook een positieve invloed op het woon- en leefklimaat op de afdeling.

Het doel van de miMakker is om bewoners te ontmoeten, contact te maken in de breedste zin van het woord. De miMakker is het maatje van de bewoner met dementie.

Individuele bewoner

Voor ons is het heel belangrijk te weten wie de bewoner is. Wat is zijn of haar levensverhaal? Rekening houdend met de persoonlijke geschiedenis van een bewoner, passen wij onze activiteiten aan. Daarnaast houden we met het aanbieden van de diverse activiteiten ook sterk rekening met de fase van dementie waarin iemand is.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.