Verpleging

Belevingsgerichte zorg

Op de afdeling kleinschalig wonen wordt belevingsgericht gewerkt. Dat wil zeggen dat de belevingswereld van de bewoner centraal staat. De inrichting van de huiskamers op de afdeling kleinschalig wonen sluit aan bij de beleving van de bewoners: een ouderwetse klok en schilderijen aan de muur, de kleur van de muren en het behang, glas-in-lood ramen en een aparte zithoek met televisie en open haard. Onze medewerkers kennen de identiteit van de bewoners op deze afdeling. Wij werken hier met kleine teams van vaste medewerkers.

De ontwikkelingen op het gebied van belevingsgericht werken worden nauwlettend gevolgd.

Dementie

In Zorgcentrum Vincent Depaul volgen wij de visie van Anneke van der Plaats. Dementie kent vier fases. Het is heel belangrijk deze fases te herkennen en daar de zorg op af te stemmen. Daarom wordt dit door ons ieder half jaar gecontroleerd. Daar waar nodig passen wij de individuele zorg aan.

De eigen identiteit van onze bewoners vinden wij heel belangrijk. Daar stemmen wij onze activiteiten en bejegening op af. We houden rekening met iemands verleden en met persoonlijk gedrag.

Betrokkenheid mantelzorger en vrijwilligers

Wij hechten grote waarde aan de betrokkenheid van mantelzorgers en vrijwilligers op de afdeling kleinschalig wonen. Echter de professionele zorg wordt altijd door onze eigen medewerkers verleend. De rol van mantelzorgers en vrijwilligers is echt ondersteunend. Bijvoorbeeld om de was te verzorgen, een ziekenhuisbezoek te begeleiden of om mee te gaan naar de tandarts. Ook begeleiden zij de bewoners vaak naar de activiteiten of de eetzaal.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.