Dagontmoeting 

In een grote zonnige ruimte op de begane grond van het Zorgcentrum ontmoeten bewoners en ouderen elkaar in een huiselijke en gezellige sfeer. Van maandag tot en met vrijdag is hier de Dagontmoeting voor ouderen. We hebben er bewust voor gekozen om de Dagontmoeting zowel voor bewoners van het zorgcentrum als voor ouderen die nog zelfstandig wonen open te stellen. Zo ontstaat er een bijzondere dynamiek binnen de groep. De ouderen die zelfstandig wonen, brengen bijna letterlijk de buitenwereld mee naar binnen. Vaak kennen mensen elkaar nog. Die herkenning en de verhalen over het dorp leveren levendige gesprekken op hier aan de grote tafel.

Er is geen dag hetzelfde

We starten altijd om tien uur met koffie en het lezen van de krant. Iedere externe deelnemer kiest zelf voor een ochtend, een middag of de hele dag. Wat ons betreft is er heel veel mogelijk. Net als het aantal dagen. Daar is iedereen echt vrij in. Zo komt de een alleen in de middag, eet de ander juist graag een hapje mee en zijn er ook mensen die de hele dag blijven tot zes uur ‘s avonds. Wij maken het gezellig en organiseren verschillende activiteiten.

Gedurende de week hebben we een vast programma. Na de koffie doen we iedere dag iets anders en een geheugenspel is daar vaak een onderdeel van. Rond de middag eten we samen een warme maaltijd. Wie dat wil kan daarna even gaan rusten en om half drie drinken we nog een keer koffie met elkaar en is er aansluitend een activiteit. Zoals bijvoorbeeld muziek luisteren, handwerken, schilderen, een film kijken of wandelen. Op donderdagmiddag is er altijd iets wisselends te doen. Dat kan bloemschikken zijn, of een muziekmiddag, een workshop servies schilderen of een bezoek van de peutertjes van HOERA. Eigenlijk is geen dag hetzelfde.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.