maandag 26 maart 2018

25 vrouwen uit Peel en Maas maken bijzondere quiltdeken voor onze bewoners

Een grote groep van in totaal 25 vrouwen uit Peel en Maas en omgeving heeft de afgelopen maanden samen gewerkt aan een hele bijzondere quiltdeken. Op zaterdag 17 maart werd deze deken aan ons zorgcentrum onthuld. De deken is bedoeld als rouwdeken. De deken kan beschouwd worden als eerbetoon aan onze bewoners die overleden zijn. Een waardering voor al hun inzet tijdens hun leven. Het idee is dat de rouwdeken over de kist gedrapeerd kan worden. Op deze wijze kunnen wij onze bewoners uitgeleide doen uit ons zorgcentrum. Bewoners en hun familie zijn uiteraard vrij om hier voor te kiezen.

Een heel bijzonder gebaar waar wij zeer vereerd mee zijn. De deken is gemaakt volgens de quilttechniek. Het zijn als het ware allemaal losse stukjes die door de verschillende vrouwen gemaakt zijn. Deze zijn doorgestikt en daarna aan elkaar bevestigd tot één grote deken.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.